hejhejhallåååå

Det är jul.

Saker klara inte gör så mycket vid jul:
Sitter vid facebook
Sitter vid bloggen
Sitter vid datorn överhuvudtaget om det inte är kul saker på g

Saker Klara gör mycket vid jul:
Träffar släkt och familj
Äter gott
Går på bio, tittar på film
Spelar spel
Läser böcker
Skrattar
NJUTER


Bara för att uppdatera er lite! Sedan så lär det väl bli lite vänner också på köpet, men än så länge är jag rätt nöjd i min bubbla med familjen.

Puss

Klara säger hej

spela denna musik när ni läser följande: (av någon anledning kan jag inte bädda in det, så klicka på youtube länken) --> http://www.youtube.com/watch?v=8MR94X96cC0&feature=related

Jag har nu avslutat allt plugg för detta år.

Istället sitter jag med en täppt näsa, svidande hals och den vanliga febern med hela min familj samlad i ett julpyntat hus. Jag kunde inte må bättre.

Hoppande bak i tiden

Glad fjärde advent!


Detta, mina vänner, är varför de kallar mig hulken.

En sak jag har tänkt på

Att min vän Hedvig liknar artisten September i vissa bilder.

Nu kan jag inte riktigt hitta dessa bilder, men för att ge er en idé;

Hedvig ovanför



September ovanför?

Trots att man inte ser det heller så har de väldigt liknande leenden ibland även.

Tack för mig denna lördagskväll! Nu, physicslab.

// Klara


Försmak av julen

För första gången någonsin verkar det som tänker jag inte berätta om allt skit idag. Utan istället berätta hur hela dagen har påminnt oss kära kungsholmare att julen är på g!

Skoldagen började med att avsluta en franskalektion med lite julsånger på franska, för att sedan kliva ut och få en kopp varm choklad med grädde och marschmellow (hur det ordet nu stavas!) av skolans kristna organisation (för övrigt kul att se att det var på g, trodde inte att de var så aktiva!) . Vi fortsatte sedan fortsätta en våning upp där ett gäng hade ställt sig med tomteluvor och sjöng julsånger. De var inte ens körare, otroligt! Till lunch bjöds på lussebulle och sådant här julbröd och under lektionerna tittade vi ut genom fönstret och såg hur snön bokstavligen taget öste ner. Mr. Freerks underhöll oss under vårt kemiprov med historier om hur jultomten var the last great wizard och önskade Leith en god jul vilket fick mig att börja fnittra.

Om ni inte fattade vad som var juligt med texten så tog jag nu allt i fet stil.

puss och hej!


Den unge Klaras lidande

Ikväll har jag officiellt fått Yiruma att skicka hotbrev till min port, börjat plugga inför kemiprovet imorgon klockan tio på kvällen ( så vad exakt gör jag nu?) och insett att anledningen till varför min feber aldrig försvinner är att stressen i kroppen aldrig försvinner.

Insikt är vad detta är!

cirka 110 timmar, sedan tänker jag inte nämna ordet stress eller plugg igen.
Förutom lite mysig julstress.

tisdag

93:or,
det är över.

Have yourself a merry little Christmas,
Let your heart be light
From now on,
our troubles will be out of sight

Have yourself a merry little Christmas,
Make the Yule-tide gay,
From now on, 
our troubles will be miles away.

vi närmar oss... Håll ut!

Imorgon, har ni inget för er- dyk upp i skogås och lyssna på mig klinka på denna lilla egenskriva melodi (I wish)


och jag måste säga att jag underskattade yiruma och denna sång. Utöver att jag fortfarande anser den vara väldigt vacker så var den svårare än den låter! Flera toner och hopp mellan olika delar av pianot tkr jag som gömmer sig här och var.

behövde bara skriva det högt

Matte nationella i svenska C imorgon. Fyra timmar av plåga, gråt, stress, blod, svett, penbitande, godissmaskande och nagelbitande.

Sedan är det över. FOREEVAA. Äntligen, äntligen!!

Många känslor på en gång där. 

vi har alla lidit av det...

Jag ska nu sätta fart, denna trevliga lördagseftermiddag, med min casestudy i psykologi. Vi ska hitta på en hypotetisk person och beskriva dess bakgrund och ge en diagnos och rätt behandling. Rätt kul faktiskt, om det inte vore så att det fanns andra saker som man hellre skulle vilja plugga på.

Vilket fall som helst så har jag nu hittat den perfekta mental illnessen att grunda min hypotetiska case på;

Benkinersophobia
Fear of not receiving a letter from Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry on one's eleventh birthday.

A study recently showed that many children believe in the magical world of Harry Potter created by J.K. Rowling and are, in fact, fearful of it not existing. This fear often manifests itself in the form of an act described in the book which would be the first contact with the magical world in question - receiving a letter from Hogwarts. The build up to the eleventh birthday can be a time of anxiety for children suffering from this phobia.

-'Have you noticed James acting oddly recently?'
-'Yes, I think he may be suffering from Benkinersophobia.'



Jag kan bara se Mr.DiCarlos min framför mig om jag valde detta. Hoho!

Ett smörigt inlägg till Piraterna

För ett tag sedan kikade jag på "Pirates of the caribbean" igen och drogs tillbaka i tankarna till första gången jag såg den filmen när Jenny fyllde... 13? Folk var förvånade att jag aldrig hade hört talas om filmen och jag med för den delen. Och trots att det var mitt i natten, och jag egentligen var rätt trött som man blev på jennys filmnätter, så greps jag helt av filmen. Jag såg den hejdlöst många gånger i rad, såg hela med kommentarer från Keira Knightley och Johnny Depp och var omåttligt kär i filmen. 

Det var också så, om jag minns rätt, som jag blev bra vän med Emelie och Linn under högstadiet, som sedan kom att bli några som jag hängde med mycket under några år. Vår kärlek till Pirates, och framförallt, våra crushar på Johnny Depp.

men han är ju iförsig tokigt snygg så jag förstår oss!



Nu blev det bara ett litet spontaninlägg om Pirates. För att jag fortfarande gillar filmen! och råkade få syn på en nyhet att Depp inte får bort silvret som är fastsatt på hans tänder från hans tid som Sparrow. Håhåjaja, det är väl sådant man får ta om man ska leka helvirrig astuff pirat!

 

om jag bara kunde få en liten kant av deras talang...

Jag pluggar så galet mycket just nu. Det är helt otroligt.
Samtidigt förvånas jag över hur jag kan vara så fokuserad. Bara timme efter timme efter skolan och i skolan, jag utnyttjar varje minut. Jag undrar hur länge det kommer hålla i sig. Förhoppningsvis i drygt 15 dagar till, för det är vad jag behöver för att helvetesveckorna ska vara över. När jag kan sitta ner en stund och inte tänka på kemiprov-fysikprov-kemilabb-fysiklabb-mattenationella-psykologiinlämning-svenskabokutläst-svenskainlämning osv.

Jag tror varför det går så finemang att plugga är för att jag har så mycket kul att se fram emot. Och så härliga pauser.

Imorgon ska jag kasta bort böckerna några timmar för att lyssna på mina TOKIGT talangfulla coolisar Julia och Sara som ska uppträda på Café Multikulti. Kom förbi vettja, klockan 7- Tjej med gitarr heter eventet! Fika med mig och mina vänner och lyssna på dessa awesome talanger, här med en av mina favoritlåtar just nu som Sara har skrivit som de tyvärr inte ska uppträda med. Den är så stämningsfull att ha i bakgrunden när man bara sitter och pysslar eller vad somhelst;



Det blir massor med fantastiska stämmor, gitarrspelanden och wailande imorgon.

Det är förresten Gloria som rappar i början. Hon härmade någon och insåg sedan när de postade videon att hon kommer att nå till tusentals lyssnare. Vilken start på karriären!

Stackars lilla ostbågehatare

Emmelist irriterar sig på de som inte kan säga rätt.

Det är en av huvudnyheterna på blogg.ses framsida. Emmelist irriterar sig på de som säger ostbågar istället för ostkrokar.

Vilken otroligt onödig grej att känna sig så irriterad över! Vad synd att det tar upp en sådan stor plats i hennes tillvaro att hon till och med skriver ett inlägg om det. -... Fast å andra sidan, det kanske är som att jag har börjat irritera mig på ordet "fint". Allt är så oerhört "fint" med "fint". När allt blir så "fint" så blir allt bara "fake". Tur att jag inte hann bli tjattant och irritera mig på det i ett helt inlägg, annars hade det ju varit lika synd om mig som Emmelist!

Idag har jag för övrigt ÄNTLIGEN avslutat klumpboken vid namn Anna Karenina (ett boktips, men inte att läsa under pressen på en månad för skolan- nej tack till 900 sidor nedpressade i halsen!), gjort fruktsallad med en toppenflicka och fått blogginlägg i min.... öh, ära, i brist på bättre ord. Bra dag.

tack och god natt och god andra advent i förskott!


i väntan på vaddå? jo, ugnspannkaka

En dag tänker jag klaga på hur jag börjar så galet starkt ogilla ordet 'fint'. (trots att jag själv använder ordet). Men den kvällen är inte ikväll. Men alla läsare kan ju börja fundera på om de faktiskt gillar ordet fint, så att de har massor att kommentera när den dagen kommer.

Istället kan jag skriva att 'rysskylan' är här. Så lustigt namn! Ännu lustigare är att på dagens Metro står det tips om hur man ska klara av kylan; KÄMPA OCH VAR GLAD!
De tipsen fick mig att småskratta i -15 graders kyla denna 1 december.

Något som dock värmde var att träffa de gamla indianerna från tiden innan man gick i gymnasiet på ett välbehövt fika. Eller det faktum att julen närmar sig.

tack och hej text som skrevs i väntan på att ugnspannkaka ska bli klar. Nu är den klar!

/Klara

RSS 2.0