Kuriosa om Sverige.

Aaaajuste. Min ryskalärare dissade Sverige idag. Eller dissade och dissade. Såhär lät det iallafall:

Marina (läraren): I Sverige har ni fått för er att det enda sättet att styra ett land är det svenska sättet och att det inte finns något annat sätt som är bättre. Men så är det inte. Det finns det visst!

Man ba. No. The swedish way is the only way!!!!!!!!!
Sen att hon tyckte att det ryska sättet att regeringen äger nästintill all media och att journalister som rapporterar om tillexempel Tjetjenien mördas, hotas eller helt enkelt försvinner var ett bättre sätt att styra ett land än det svenska sättet var väl bara ganska fail egentligen.

Hon berättade även att det finns ett uttryck i Ryssland som lyder "shvetskii cemja", den svenska familjen. Hon frågade om vi visste vad det innebar, vi berättade att nej, det gör vi inte. Hon berättade då för oss att Sverige är känt i Ryssland och även andra länder för sin sexuella frisläppthet och att man med "den svenska familjen" syftade på att det inte var ovanligt med tillexempel tre människor i ett förhållande i Sverige osv. Är det verkligen det Sverige är känt för? Här går vi runt och tror att det är Ikea, Nobelpriset och kungafamiljen som satt oss på kartan när det är egentligen vår sexuella frigjordhet! Om det är så det heter.

Hon berättade även att en annan grej som ryssar känner till om Sverige är "den svenska väggen". Ribbstol på svenska. Ni vet dom där pinnarna som sitter längs väggarna i gympasalarna? Som man kan klättra på. Det är tydligen en svensk uppfinning.
Varje dag lär vi oss något nytt.

Kommentarer
Postat av: Jakubrebecca

Wicked site. Keep up the excellent and creative work.

2010-12-29 @ 11:38:44
URL: http://jakubrebecca.blogetty.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0