Cinderella, Cinderella, All I hear is Cinderella





Disneyfilmer jag måste se:
[x] Askungen

and I saw that it was good. (Har börjat citera bibeln ibland sådär, efter att Julia gjorde det en dag och det var hilarious. Nu börjar det bli lite övertjatat.)

Nåväl. Istället för att plugga matte tänker jag nu sätta mig redo vid ytterdörren och vänta på att C.P, annars kallad Carl-Philip ska svänga förbi med en glassko i storlek 42.  Ett betyg i Matte D < Prinsessa.

eh eh eh eh eh eh eh

Minns ni att jag berättade om mitt problem med min telefonsvarare som är så fånig och att jag inte vet hur jag ändrar den? (och nej, ni ska inte ringa nu när ni vet att jag inte kan svara bara för att höra min telefonsvarare- JA, det är riktat till dig jenny!)

Iallafall,
jag har nu kommit på perfekta låten som jag ska byta till sedan när jag äntligen kan byta! Det bästa med låten är att jag helt klart kommer minska på antalet missade samtal jag får också... inte för att jag blir bättre på att svara, utan för att färre kommer ringa...



Vet inte vilken bit som funkar bäst... blir väl troligtvis 1.05-1.35, själva refrängen liksom. Fatta vad överraskad man blir om man får den utskällningen på telefon! I'm busy, stop telephonin' me!


home home home home home

Jag tänker ha en städkväll ikväll fullt med dammsugning och vattentorkning och dammning och plockning och badrumsstädning och köksskurande. Tillsammans med jättehög musik.

Det enda rätta sättet att avsluta en torsdag som aldrig tar slut.
Nu vet ni det!

Citat från Elsa

Vissa kvällar går jag inte och lägger mig utan bara sitter uppe och läser gamla dagböcker eller gamla bloggar. Det är något så underbart tycker jag med resor tillbaka i tiden, saker man helt hade glömt bort och saker som är lika roliga än idag. Vilka människor som betydde hela världen för en då... och vissa som fortfarande gör det nu.


För två år sedan, 2009 ( men det känns som typ 5 år sedan) sa Elsa till mig:
"Synd att du inte är en anka. Det hade gjort allt så himla mycket enklare."

än idag undrar jag vad hon menade med det.

Den högsta lyckan i livet är förvissningen om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots en själv.

Bra talat, Victor Hugo!


hej hej hallå som Timbuktu skulle ha sagt

Jag har nu haft första kontakten med den franska tjej, Clara (lärarna måste allvarligt ha försökt skoja till det. Clara ska bo hos Klara, Julie ska bo hos Julia... ) som ska komma och bo hos mig en vecka i februari, och som jag sedan ska besöka en vecka i mars. Awesomeness!

Visst, vi har galet mycket att göra under den tiden fansmännen besöker oss - vi har kemiprov samma vecka och matteprov och dramaday, årets stora teaterhändelse där alla klasser skriver egna pjäser, veckan efter.... men nu känns det ändå värt det.

Det blir bara till att plugga nu lite mer innan. Men vad gör det, om hundra år, när allting kommer kring? Främst om dagen avslutas med vegetarisk paj och hårfärgning hemma hos Julia ikväll med gänget. Imorgon ska vi dela ut julklappar också. Mys!


Förövrigt firade vi Alice 17års dag igår, ungefär 3 månader för sent. Bättre sent än aldrig är ett uttryck vi ofta använder!


so little time so much to do

I'd rather spend my days with you


Och det är exakt vad vi gör! Bloggtrion möts igen.

... och jag då.

i'm inviting you to be white paint

Idag har jag lekt med Jenny. Vi spelade Harry Potter och fjantade oss.

Idag har jag känt mig lite smart med fysiken första gången på väldigt länge. Det var en trevlig och ny känsla. Men det behövdes väl lite fjanterier med Jenny för att jag skulle fatta något när jag satte mig med formlerna igen. "Everyone keeps telling me that you are Stockholms smartest teenagers, but you keep proving the opposite". eller liknande sa min kemilärare igår. Hmphf. Vi ska nog visa honom att han har rätt! höhö.

för övrigt så lever jag och har vardagsrutiner, om än väldigt trevliga sådana. Konstigt nog känns det okej än så länge med att ha pluggande som en del av livet. Kanske bara för att jag hela tiden förbereder mig för prov som kommer att komma, men att vi inte har någon direkt stress denna vecka. Livet är bra!

pussel

Söta fina rara underbara sara

Att somna i soffan vid ett-snåret medan Julia och Gloria sitter bredvid och spelar gitarr och sjunger allt fint som tänkas kan. Det ger mig nog lugnet jag behöver för hela veckan.

För övrigt så var vi också produktiva under vår vistelse i Danderyd under helgen och skrev en sång om Sara, som kan ett flertal svenska ord men som har svårt att komma i tid. Så fort Julia postar på youtube, postar jag här. Förbered er på att bli mindblowna!

(och nu, hej fysik och solsidan och franska och söndagskväll)

hur man spenderar en fredagskväll bäst

Jag var inte så bra, som jag visste, men nästa gång- dåni! Vi ska numera bli medlemmar i Laserdoom och spendera varje fredag och lördagskväll där.


I am not my hair.... or?

Genom att checka igenom mina facebookbilder så har jag insett att mitt hår har sett i stort sett likadant ut de senaste snart två åren.

Visst, det har varit lite olika längder, från lite kortare än axelkort till möjligheten att leka sjöjungfru och inte har någon bikinitop på sig, luggen har varierat längd från kort till nästintill lika långt som resten av håret (nu) och ena sidan av huvudet har fått allt hår avkapat, men i stora drag så ser det typ likadant ut. Gud så trist. Detta måste göras något åt, och det snarast! Man orkar ju inte gå omkring och se likadan ut hela tiden.

Färga det mörkt? Eller ljusare? lugg, eller kortare lugg iallafall? Klippa det kortare, typ pagefrisyr? Tankarna är oändliga!


tänk er det med lite sidecutish liknande på ena sidan och lite längre lugg? Såfåre nog bli.

Jag blir snart tokig

Först drömde jag om denna låt inatt. Någon bad mig skicka den låten till dom och jag svarade förvånat att jag tyvärr inte hade låten men den var fin och det var länge sedan jag hörde den!

Klockan 9 imorse hör jag plötsligt Sara nynna på den. Jag nämner drömmen och vi skrattar och tycker igen att det är en fin låt.

Sedan dess är den fast. ÅHHHH vad jag snart dör! Varje sekund mellan samtal så har vi sjungit på låten, och ofta flera minuter i rad, gissat textrader, kollat upp textrader, lagt till egna melodislingor. Det har tidigare varit en låt som har gett mig sådan energi och nu gör den mig på riktigt snart tokig. I över tolv timmar så går den igång i min hjärna så fort det blir lite tyst.

(så funkar aldrig att bädda in youtube låtar för mig längre. KLICKA HÄR ÄR NI SNÄLLA ---->http://www.youtube.com/watch?v=RuV2agQPgps)


Hoppas att detta händer er nu så jag slipper plågas själv. (MEN GALET BRA LÅT OCKSÅ)

Where do you send things to when you're heart ain't got no room?

Lately I've been getting bruised
By love I can't afford to lose
And I can't say that I like it, but what else am I supposed to do?
I've learned this trick, you hand me a noose
And I will craft you an excuse
And I'll deliver it direct to the tip of your tongue
In place of "I'm sorry"
"I'm sorry"
Let's not say it if nobody is

true story man. fin låttext dessutom
________________________________________________________________________________________

Och i övrigt:
Skolan började idag! Det kändes som om överallt i skolan ekade meningen: Det är väl härligt att skolan har börjat?  och sedan ett ironiskt svar på det. Jag tror nog jag hörde det minst tio gånger, av människor som jag både känner och inte känner.

Då kan man passa på att nämna något trevligt med skolan:
Man kommer upp på morgonen och uttnyttjar hela dagen (a)
Man får träffa människor varje dag som man förhoppningsvis trivs med och som betyder något för en
Man får chansen att lära sig något nytt
Man får titta på film ibland när man har tur. Och man gillar väl aldrig film så mycket som när man får se den i skolan! (t.ex The one who flew over the cuckoo's nest för psykologi- filmtips!)
Man får ett busskort och gratis lunch
Man får chansen att hitta sig själv genom att tvingas spendera hela dagen med jämnåriga. Det kommer lite på köpet.

Ja. Listan kan ju göras hur lång som helst! Dock kan den negativa nog bli ännu längre för många så jag skiter i den och ser ett till vänner avsnitt istället.

pusssss


klara dör nästan av chock

JAG SATTE MIN SMOOTHIE (GOTT VA?) I HALSEN NÄR JAG UPPTÄCKTE ETT INLÄGG FRÅN THERESE.

Jag hade precis tänkt föreslå att vi skulle stänga ner bloggen, jag hade tänkt föreslå att den skulle få försvinna den 2 januari då jag tror vi skapade den (?) men nu kanske den lever? Vi får väl se. Ojojojojojoj!

Jag träffade Theresa den rare för några kvällar och pratade och pratade och diskuterade fötter.

Idag så har jag vandrat i snön på Djurgården, skrattat en massa och sedan sett Harry Potter 7 på bio igen. tillsammans med en tjej som bor några för många mil bort för att det ska vara bra. Sedan avslutades kvällen nu med en smoothie och amerikanska pannkakor.

Det var min dag det. Awesomecake!!!

En fredagskväll

Hej! En fredagskväll. Sitter hemma förtillfället med gäster på våningen under. Gäster precis bredvid mig också i och för sig, men de är sju och nio och helt inne i en film så jag kan ta mig friheten att skriva några rader här på bloggen som det förövrigt var alltför länge sedan jag skrev i. Senare ikväll ska jag träffa Anna, vi ska antagligen på fest här i närheten - mycket taggad! Igår var jag på tjejmiddag hos min nya kompis Emelie, det var skittrevligt! Kvällen dessförinnan hängde jag några timmar med ingen mindre än Klara den underbare! :D
Tack för mig, hej!

earthopoly dag

drar fram klorna och tävlingsmänniskan inom mig-
Dags för monopol dag!

Ett påbörjat spel som efter fyra timmar är i bra gång fortsätts idag. Tillsammans med lite kladdkaka och två fina tjejer så blir det en rätt bra dag, även om jag förlorar. (vilket jag aldrig kommer göra. MOWAHAH!)

brev från teatern

Jag ska spendera min första dag som 18 år, första dag som myndig och vuxen , utklädd till en nazist och leka Shere Khan. Föreställningsdax!

Det är nog ett av de bästa sätten man kan spendera sin 18årsdag tror jag.

(får bara hoppas på att allt sitter tills dess- jag kommer bara att ha 5 repetitioner tills dess för jag missar så mycket p.g.a la France. Det landet stället tills så mycket!)

adios 2010 - hallåååå nytt år!

Hej hej 2011!!

Jag har fem dagar på mig innan skolan börjar. Dessa fem dagar börjar långsamt planeras nu för att fyllas med allt det bästa i livet. Detta inräknar mys med människor, promenader, bio, speldagar, skridskoåkning, träffa släkt och vänner, filmkvällar, varm choklad, fortsättning av görandet av fotoalbumet för 2007 - det är nog min nya hobby, hur kul som helst! osv.
Jag lär vara lika oaktiv som tidigare. dvs 1000 % mer aktiv än mina bloggkamrater.

Skåne var förresten apmys. Och ganska tacksamt ställe att fota vid havet.

( BTW : årsresuméer är för de som har för mycket tid vid sina händer (aa) och som nödvändigtvis måste blicka bakåt för att kunna blicka framåt. haha nej jag känner bara inte för att göra det helt enkelt.)

NYÅRSLÖFTE:
Bli modig
Vara nöjd med allt som livet ger
träna mer
ÄNDRA MIN TELEFONSVARARE PÅ MOBILEN- kan inte fatta egentligen att jag har kvar den jag spelade in på två sekunder vid köket på JingiJamboree, ett stort scoutläger, år 2007 bara för att se om det var någon viktig som hade lämnat ett meddelande. Av ren okunskap så har jag inte ändrat. Hjälp mig, snälla? Jag darrar av skräck när jag tänker hur många människor som har kommit till den telefonsvararen då jag är så dålig på att svara. Jag avslutar den med ett långdraget adioooooos!

RSS 2.0