tjoho för fredag och sportlov

Detta skrev jag i ett inlägg förra året, men det känns som om det var ett internskämt först mellan bloggtrion (när den nu existerade.... sadface);

Ni vet väl alla att detta också är en kristen högtid? Jesus uppfann samtliga lov för att man skulle fira honom för hans tre viktigaste saker han utförde  i livet.
Han föddes. (JUL)
Han dog (PÅSK)
Och han var en jäkel på fotboll (SPORTLOV)


Vi är bara för roliga.

GLATT SPORTLOV!

fotobevis

Såhär såg det ut när allas våran Charlie tog sin in i Comaland under dramaday 2011;


När Charlie kommer till Comaland får hon hjälp av den deprimerade roboten Marvin, som ska hjälpa henne finna sin väg till the Double rainbow, den enda vägen tillbaka till den riktiga världen. Dock stöter de på den onde Lord Henry, som visar sig ha andra tankar för charlie...


Intet ont anande Charlie blir inbjuden hos Lord Henry på middag. Med på bilden är även Lord Henrys panda servent, Anybody.


Charlie finner sin pappa i comaland, fängslad i den elaka Lord Henry's dungeons.

dagen före dagen för doppardagen

det som behövs för att en torsdag ska gå från plågsamhet till trevlighet är tre saker:

1. Kemilärare som säger att vi ska börja med ett nytt projekt men att det inte är någon idé att börja bara en timme före sportlovet nu, och att vi istället tittar på youtube klipp på stora screenen med högtalare och allt i en timme. Double rainbow var om möjligt ännu roligare idag!

2. att bara sitta och snacka bort en timme lektion med en vän för att man känner att sportlovet är så nära så vad spelar det egentligen för roll.

3. Att planera in att kika på ett glee avsnitt så fort jag har skrivit klart min kemilabbrapport. Alltså runt midnatt inatt. Men iallafall!


här är förresten den kära skolan som det ändå ska bli rätt trevligt att vara borta från ett par dagar....

now... Bring me that horizon




Vissa säger att de har tröttnat på vintern. Jag har tröttnat lite på -15, så det känns som en skön ändring att få en liten vift av våren nere i Skåneland under sportlovet. men mest av allt blir det trevligt att hälsa på havet och sin syster igen. Menmen. Kemilabb är väl trevligt det med? :)

Dramaday- over!

Visst, det tog massvis av energi, massor av förberedelser, och nu sitter jag med huvudvärk och har ingen lust alls att skriva labbrapport.

men Jag har nog aldrig varit så stolt över min klass som idag.

Vi var awesome. vi var mer än awesome. Vad är bättre än awesome? Ûberawesome! it was soooo intense!

Visst, vi vann inte best overall production (men var nominerade!) Men vi hade publiken som i vår lilla ficka och några av kommentarerna vi hörde efteråt var "The best play I have ever seen" och "the ending was a total mindfuck!" vilket båda bör tolkas som något bra. På något mirakalöst sätt fick vi ihop allting och vann även pris för best leek-fight, best light and sound och best overall actress. Överlag så var rehearsels och allting väldigt roligt och även allt planerande, trots att det innebar att komma till skolan tre och en halv timmar innan man börjar ibland och sena eftermiddagar när man bara vill att allt ska vara över.

tack EN2B och Charlie in comaland!


hej hej i lingonskogen

Jag gillar att de enda kommentarerna vi får är random kommentarer på engelska på inlägg som är mellan 6 månader och ett år gamla. Det är lite skumt!

Jag gillar också att jag hade tre timmars lektioner i måndags men spenderade ganska exakt tio timmar i skolan. Menmen, idag var matteprovet över- det är det här som kallas lycka- och imorgon är det dramaday! Wohohoho! We're ready to kick some ass! ... Å andra sidan har vi inte haft ett fungerande genrep ännu, men de problemen får vi ta imorgon.

And that's all I have to say about that.

the king's speech





den var oerhört bra tycker jag, två timmar bara svischade förbi.

Never say no to EN2B

Trots att en av våra skådespelare har ramlat och skadat knät, trots att det är problem med vår scenery fram till sista sekund, trots att vissa skådespelare fortfarande inte kan alla lines så är det ingen tvekan om saken- Vi har Dramaday vinsten for Best Play som i en liten ask!

Missa inte vår fabulösa föreställning av Charlie in Comaland på onsdag klockan 13.00. It's going to be a day to remember. En föreställning med den godhjärtade hjälten Charlie som så gärna vill ta sig ur sin koma och Comaland för att kunna rädda livet på sin pappa, men blir motkämpad av en douche vid namn Lord Henry och hans panda, Anybody. Tur är dock att Charlie har den goda, men deprimerade, roboten Marvin vid sin sida och tillsammans med hennes andra vänner blir detta en hård kamp på gott och ont med undertonen- är detta verkligen en dröm, eller är det verkligheten?
  




... och jag trodde aldrig att jag någonsin skulle få sådan användning av den där pandamasken som legat i min garderob i många år.


au revoir



Julia, Julie, Klara och Clara

då jag inte har några ord så får denna tusenordsnovell beskriva denna vecka, en blandning av fransoser och svenskar! :))

kramelikram
- och nu- en helg med matematik.


klara goes basker och baguette i svensk tappning

Hej hej
eller som jag nuförtiden säger
bonjour!

och för att fortsätta;
on y va! En ny spännande fransksvensk dag på stan. party!

bisous!
(något att införa i sverige: kindpussar! mycket trevligare än att bara kramas.)


12.00

Får ett samtal av Robin och hör att kemilabben är inställd.

Dagen blev plötsligt ännu bättre!

Ett foto i timmen

Jag tänkte att jag också kunde hoppa på trenden att ta en bild i timmen så att folk får följa med i min dag.

07.00 Steg upp (av någon anledning får jag väldigt mörkt burrigt hår när jag sover... måste vara något med min kudde...)


08.00 Kikade iderligen på SL:s hemsida, lyssnade på radio, samtidigt som jag åt frukost och duschade (nåväl, kanske inte allt exakt samtidigt) för att se om det var någon mening att ta sig till skolan.

09.00 Beslöt sig för att det var värt att gå ut i snöovädret för att lära mig mer om kemi och fysik.

Spenderade en timme ungefär såhär, fast inomhus, när jag väntade på tåget;


10.00 Väntade ytterliggare en halvtimme på tåget, som nu var försenat 90 minuter, och beslöt mig till slut att jag spenderar min tid på vettigare vis genom att vandra hem och plugga hemma istället (trots att det var kul att ha sällskap med Robin och Elsa!)

Detta är alltså en redigerad bild så att ni kan få känslan av hur det var att gå hem. Jag har inte någon random påse på huvudet utan det där är ett försök till min tjocka luva som vad helt igensnöat när jag kom hem. Jag har inte heller vitt yvigt skägg utan det där var min tjocka halsduk. Det känns bra när man måste förklara sin bild så mycket! Och nej, jag har inte bytt tillbaka glasögon utan bilden är ett år gammal.

 

11.00
Är hemma och ska använda dagen till att plugga och städa och tagga. Men mest kanske plugga och äta kexchoklad och varm choklad. Glad snödag!




Life is what happens to you while you're busy making other plans

kloka ord från John Lennon. Jag har suttit en stund nu och funderat på vad detta innebär och om det stämmer.

Isåfall har jag verkligen levt livet de senaste dagarna för det enda jag gör för tillfället är att planerar fram i tiden. Planerar kommande veckan, planerar kommande dagarna, planer helgerna, loven, terminen och slutligen sommaren. Hm, så detta är livet alltså?

Inte så pjåkigt måste jag medge.

Utkast: Feb. 10, 2011

Om ett dygn får jag finbesök, så kvällen får spenderas till att städa, skura, damma och plocka. Sedan får man väl hitta tid på att komma på några få franska fraser som man kan. Voulez-vous coucher avec moi ce soir funkar ju bara i vissa fall.... Jag ska nog presentera mig som le petite couchon, den lilla grisen, dvs använda mig av mitt vokabulär. ( tre ord )


pepppeppeppepeppepepepepeppep.


Let's go surfing now

Idag berättade min mentor till mig att han tyckte att jag kunde ta ett "gapyear" mellan gymnasiet och universitet, så kan jag vila ut mig "när jag är och surfar i Hawaii". Jag blev överraskad att jag såg ut som en typ som skulle ut och surfa ett år, men det var en trevlig upptäckt!

Nu ska jag plugga kemi på riktigt.

if the real world calls, say that I'm not at home

Vi hade inte margarin hemma iförrgår. så bakareN went tröttiseN. och drömmen om chokladbollar förblev en dröm.


Igår hände massa kul. Delvis fick jag fira min mormors födelsedag och leka med mitt favoritkusinbarn. Delvis fick jag leka med mina jämnåriga vänner på en mellanstadiedisco kväll hemma hos Jenny. mörkerkurragömma och blindbock är underskattat!


Idag är det fullt upp igen som alla andra dagar. wohohoho!

bakareN

När man är hemma klockan 14.15 en fredag så vill man ta och utnyttja dagen ordentligt. För att förbereda för toppenbesök av syster i helgen så tänker jag nog dagen till ära baka lite, eller baga som man egentligen borde säga. (för varför heter det annars bagare?)

Började söka efter lite mer nyttiga recept då jag är inne i en träning och äta bra period (har nog tränat mer sammanlagt under en vecka nu än vad jag gjorde under hela jullovet sammanlagt) men plötsligt hittade jag andra grejer istället.... chocolatechipcookies, blåbärsmuffin, eller varför inte Better than sex cake som Malin bjöd på i klassen i veckan.... gudomligt god var resultatet!

hej då nyttigheter, HELLO CHOCOLATE!

I would like to hold my little hand

*visslar Send me on my way*


lite mer information om Resan med stort D (?)

Hej hej hallåååå

Ikväll besökte jag min kära skola igen för att få lite mer information om vad som ska hittas på i stockholm när vi blir invaderade av massa fransoser och vad vi ska göra när vi har världens trevligaste vecka i le havre.

Lite saker vi ska se/besöka under resan, så ni kan vara lika förberedda som jag;


Le Havre, själva staden där vi mestadels kommer att vara

"Omaha beach", där de amerikanska trupperna landsteg på D-dagen so to speak


vi ska kika lite här 


och här 

 
och kanske lite sådant här? vi får väl se!

(bland annat.) Man undrar om vi ens kommer att se skymten av Le havre! Dock kul att lämna staden varje dag också :)

En kul parantes som dök upp. Vi kommer fram till Le Havre klockan 13.30 på eftermiddagen en solig fredag i Mars. Trevligt! tänkte vi.
Mindre trevligt när vi förstod att vi måste lämna våra egna hem vid två tiden på morgonen, för att sedan ta oss till skolan, för att sedan åka buss till skavsta, vänta på flyg, flyga till någonstans, vänta på buss, ta två timmar buss och sedan ankomma 13.30 svimfärdiga och mumla "bon.... vad det nu hette" till våra värdfamiljer.

___________________________________________________________________________________
Utöver detta ville jag bara säga- tack du som kommenterade på ett inlägg som jag skrev för typ 8 månader sedan om att jag åt kakor och tyckte om vår sida och att den var lätt att navigera på och liknande. Jag kan knappt ta åt mig.... eller snarare inte alls. tack blogg.se antar jag!


RSS 2.0