Jag satsar

Jag och Julia ska till Frankrike, Le Havre, nästa år för en vecka och sedan så kommer franska snubbar och bor hos oss i en vecka. Jag kunde inte ha varit gladare, trots att jag knappt kan prata franska, trots att jag kommer missa så mycket i skolan, trots att trots att trots att. Vi kommer ha så galet kul att jag knappt kan sluta le över beslutet!

Nu ska vi bara få med oss de två Sara's, så är vi ivääääääg!



france (?)

jag leker amelie och ligger och grubblar om nätterna och dagarna.



men nu börjar jag snart ta ett beslut. Vi får se om det blir en tripp till Frankrike i vår och sedan häng med en fransk i Huddinge en vecka. Just nu lutar det mot ja, men sen lika snabbt kan det svänga mot nej.

Håhåjaja. tack och hej!

En vecka utan dator försmäktar jag i detta land

i stora drag så har datorn inte ens klickats igång den senaste veckan. Facebook har ignorerats totalt och likaså bloggen. Detta mina vänner, trodde jag knappt kunde vara möjligt i dagens samhälle.

Vad har gjorts istället?
Sett Harry Potter för andra gången, bakat lussebullar, gjort snöänglar, vaknat upp var morgon med ett stort leende över glädjen att vara fri som en fågel?

eller har varje vaken minut spenderats i matematikens värld, stannat i skolan till 7 flera kvällar för att plugga och siffror har snurrat i huvudet när man dödstrött har slängt sig i sängen vid midnatt bara för att gå upp sex timmar senare?

För er som inte förstår så var det alternativ två som stämde. Men dock bjöd veckan på trevligheter emellanåt- matteprovet blev ÄNTLIGEN gjort, fullt med snö kom, skratt med Sara som ekade i skolans tomma lokaler och pepparkakshus hann byggas.

Detta var egentligen bara en förvarning att troligtvis kommer alla mina idéer till blogginlägg få hamna om tre veckor, när helvetesveckorna som vi kallar dessa veckor är över.

adjö adjö mina vänner.

ni får inte ens en bild. snyft.

Harry Potter klagan

Jag funderar på att se Harry Potter igen till helgen med mina vänner. För jag behöver något att kika framåt mot, någonting som får en att orka vända tillbaka till matteboken och inte sätta sig och kika på Harry Potter prylar för hundratals kronor som kan kan köpa över det stora nätet.

Det börjar bli dags för jullov tycker jag.


en otrolig pluggsöndag

Det är sällan , några dagar om året, som jag pluggar så intensivt som jag har gjort idag. Med hjälp av den gode systern Katrin så har dagen spenderats i mattens och psykologins värld.

Än är inte kvällen slut, men behövde ta en kort paus och passade på att checka katrins fina bilder som hon har lagt över på la datura. (ingen aning vad det skulle vara för språk!) Delvis så blev det igen en del bilder från Budapest (jag lever visst bara i det förgågna!) och tänkte att jag skulle passa på att bjuda på en finfin och lite freaky bild.



En fin bild av det slaget som hon ofta tar när man inte är medveten om det. Jag och Linda som jag saknar en del!
Men det som är freaky med denna bild är mina ben. Kolla på dom!!! Hur kan man ens stå så naturligt? Jag kan verkligen inte kontrollera varken armar eller ben. Nåväl. man får väl vara ett freak ibland.

tack och adjö, trevlig vecka!

det är något visst med den där trollkarlen 2.0

harry alltså. Hairy Harry Potter.

Gårdagskvällen - awesomeness. Harry Potter and the deathly hollows- vilken film!!! Måste medge att jag lämnade salongen med ett enda stort leende på läpparna. Underbart att filmen är uppdelad i två, för en gångs skull så hinner så mycket från böckerna komma med. Och så mycket detaljer i filmen som gjorde den så bra.

Vilken liv Harry har alltså. Om bara inte, som min pappa uttryckte sig, "den näslöse mannen" kom och förstörde allt!



Vem är upp för ett filmmarathon innan sista filmen?

det är dags för fredagsmySSSSSS

igår:
-Ringde brandalarmet så att skolans elever fick gå ut utan jacka (med med skor, Alice) och frysa tårna av oss. Tur då att man har en bästa vän i närheten med en varm jacka. (hint hint flickor, han är månadens singel på vår skola enligt skvallerblogg... Jag tycker att det är så roligt att jag inte kan sluta skoja om det! Men en charmig kille som lånar ut sin jacka när en dam är i nöd, en riktig gentleman, vad söker man mer i livet?).

-tränade jag och var så opepp som en rutten sill. Jag försökte knappt ens. Aja, ibland är allt bara lite fail.

-hade jag långa samtal om vart som är hemma. Känns skönt ändå att kunna ha ett ställe att kalla hemma, Huddinge, Stockholm.

Idag:
- hyperventilerar vid Spotifys Harry Potter reklam. Kan inte fatta att jag ska se den ikväll. Skulle så gärna vilja spendera dagen med att läsa boken, men detta är omöjligt!
Då idag spenderas med att gå på SACOmässan med Alice för att få tips om vår framtid, att plugga tills ögonen droppar av, att spela lite teater ....
och sedan är det ju nästan lite för sent då jag redan sitter i biosalongen.

Och glömde jag det nästan viktigaste? Bombardera Ellen med grattissms!


flickan har blivit stor!


en tidsmaskin

Ungefär ett år sedan

Therese och Klara tittade på Pink och hade finmiddag en torsdagskväll

Ungefär En månad sen


Snön kom och lurade oss ett tag

Ungefär En vecka sen


Kulinariska upplevelser på Gerbeaud i Budapest, ett café som till och med finns i min bok "1001 ställen du måste besöka innan du dör". Check! VÄRLDENS godaste varmchoklad.

Jag hade tänkt göra fram i tiden också men tappade inspiration och fann plugg.
Aja. Vad gör det om hundra år?
troligtvis ingenting.


det är något visst med den där trollkarlen

Vilka jag än var med under gårdagen och i flera olika situationer så sprudlade till slut ett samtalsämne upp;
Harry Potter.

Vissa dagar låtsas jag om att jag inte är HPnörden nummer 1 utan håller samtalen till rätt normal nivå. Men såhär, mindre än en vecka kvar till premiären, då bubblar allt upp. När man dessutom hittar människor lite varstans som också älskar serien, som till och med kan säga antal sidor böckerna är på eller åtminstone ha ett stort intresse, då blir man så glad.

Alexandra berättade igår hur hennes kompis hade hamnat i bråk med Tara Reid och en kort stund senare så berättade jag hur min kompis hade varit i London i veckan och träffat på massa skådisar från Harry och J.K Rowling, och det klassades av samtliga som tuffare än bråket med Tara Reid. Det är fint det!

Mitt beslut som tas från och med nu är därför att inte prata med Ellen för en vecka, eftersom hon hatar Harry, utan enbart hänga med folk som uppskattar det fina i livet. Jag ska som vanligt inte heller se trailern eller några bilder (förutom affischerna som hänger uppe överallt, annars måste jag gå och blunda i livet) innan premiären. Sedan, fredagkväll, smäller det.


Ohhhh. Peppeppepepepepepeppepepepepepepeppppp.



/ Klara (kanske inte så överraskande)

generad

Vilken söt kommentar på en sådant ironiskt inlägg!
Nu tänker jag välja att inte kolla upp IPnumret och istället låtsas om att denna "anonyma" helt enkelt inte är någon vi känner.

Utan en random främling som faktiskt följer vår blogg.

Nästan lite kusligt må jag säga.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
utöver att jag då som rubriken visar känner mig generad känner jag mig också lite trött.

För att inte deppa ihop inför dubbellabb imorgon så kommer här tre trevliga grejer med imorgon:
- Det är exakt en vecka kvar till HARRY POTTER PREMIÄREN med stort HP och det är dags att boka biljetter!
- Jag får vara nöjd med allt som livet ger och spendera förkvällen utklädd till Shere Khan.
- och sedan så är det ju alltid trevligt med helg och en fredagskväll som jag fortfarande inte har valt vart jag ska spendera den.

puss och hej!

ett asovärt inlägg.

jag har ingen som helst inspiration till att blogga känner jag.

Idag så var Julia tillbaka från California. Hon var brun som en pepparkaka som jag nyss åt.
Nej inte riktigt egentligen, mer "sommarfräsch".

Idag så var det bakpotatis till lunch.

Idag så tyckte vår mattelärare att vi jobbade jättedåligt medan vi slet som djur. Så vi fick resten vi borde ha gjort i läxa tills imorgon vilket innebär mucho extra matte. wippiee. jag gillar inte matte så mycket.

Idag så läste jag "Anna Karenina" på tåget hem. Jag känner mig alltid otroligt intellektuell när jag öppnar den boken bland folk. Men också lite fånig för det känns som om man ska läsa mer skräpböcker på tåg.

Jag hoppas innerligt att vi blir veckans blogg snart!


hungary

Är jag förvånad över att bloggen står med spindelväv och dålig belysning sex dagar efter att jag skrev föregående inlägg?

Behöver jag ens svara på denna fråga? jag tror nog inte det.

Själv fann man inspiration från Lady Gaga och drog till Budapest för andra hälften av lovet. Tillsammans med mina systrar så utgjorde vi en trio som var svår att klassa i denna finfina stad och ack vad det är denna helg jag kommer leva på under timmar, dagar, veckor och om det verkligen kniper, år.

men förhoppningsvis har man ju lite nya minnen sen dess.

I Budapest var allt strålande vackert och gott och intressant och fnissigt och gå på stan i bara t-shirt varmt, alltså tokvarmt enligt linda, och alldeles alldeles...
bra! Hoppas innerligt att tjugofemåringen Linda också gillade sin födelsedagspresent lika mycket som jag gjorde!


Almost there

Nuså.
Klockan är strax över midnatten och jag ska börja med jobbet att avsluta en svenskaanalys. Varför känns livet plötsligt lite mindre höstlovigt?

Men det känns ändå okej. För imorgon far jag ut på okända resmål tillsammans med mina bästa vänner på detta klot, mes grand soeurs so to speak. Lindas 25 årspresent resulterar i en torsdag-måndag långt äventyr som hon vet i stora drag nada om.

Så jag ska inte avslöja något här heller. Men snart smällere och då blir det värt nattplugg och stress med posten som vägrar sköta sitt jobb.



tack för mig och hörs på tisdag!

All work and no play makes Jack a dull boy.

Update:

Jag har känt som om jag har utnyttjat de första dagarna på lovet alldeles för lite och att jag har spenderat för mycket tid med att göra mest ingenting och vänta på att jag ska bli mindre seg,
men sedan när jag återberättade mina dagar för en vän så insåg jag att så inte var fallet egentligen. En galant start på lovet!!

98 timmar har nu gått av höstlovet 2010.

Fortsätt njut av varje sekund mina vänner, för vi lär sakna det så fort det är förbi.

ett par tusen ord om gårdagen;


picknick vid observatorielunden. Stockholm + höst = perfekt för picknick!

Kvällens två filmval som jag och Ellen försöker förkroppsliga. Ellen med en karatespark för att via Kung Fu panda, som senare blev Ice age, och jag med någon sorts halvtokig min för att visa The shining, en film där "Jack nicholson goes apshit" som vi sammanfattade det till. Bakom står husets värdinna, Sara, och fixar ruskigt god pizza. 

Nu ska jag skriva klart en svenskauppsats så att jag slipper ha det hängande över mig för resten av livet.

RSS 2.0