we are the bio freaks

När jag inte springer gäspandes mellan lektioner, tar kvällspromenader, planerar resor eller dricker smoothies, så verkar min nya grej just nu vara att gå på bio. Kan det bli fel med en-två timmars mys i mörkret med en bra film? Svar; Nej.

Efter succéen med Mao's last dancer så var det dags för mig och Alice att checka in den omtyckta-av-kritiker filmen "White Material", som handlar om en vit kaffeplantagesägares kamp i ett okänt afrikanskt land där det pågår inbördeskrig mellan rebeller och militären. Tankfull, effektfull och den höll en i sitt grepp, men samtidigt så förvånades vi lite över bristen på faktiska "händelser". men jag ger den ändå några tummar upp.
På torsdag är det dags för nästa spontanbio- "Going the distance". Jag och Alice ska ha med oss picknick innan och sedan se denna romantiska komedi som vi inte har en aning om vad den handlar om.

Tack bioklubben för att ni har så trevliga erbjudanden för guldmedlemmar och tack Zita för att ni ger studenter en chans att se billig och bra bio! :)))))


snuvig. mums.

Tja!
Sluta nu Alice, jag måste få öka min självkänsla ibland.. Haha, nej jag fattar inte heller. Mycket skumt bara. Bara bara bara!
Andra veckan i skolan. Startar upp med lite härlig rinnsnuva och tryckande huvud (= mitt huvud känns intryckt). Därför kan jag inte träna idag vilket jag på yttersta allvar tycker är väldigt tråkigt eftersom att jag faktiskt, för en gångs skull, är sugen på att worka out. Dessutom! hehe, så har jag min första körsångslektion imorgon, skitkul när man låter som en nasal kråka. Mmmmm.
Just nu har jag håltimme. Ska vara tillbaka i skolan till tre och gå till tjugo över fyra. BUHU!
Tja!

TJA

Tycker att Therese smickrar sig själv lite väl mycket när hon kallar sig själv sexbomb... I den där kommentaren... Om det nu är Therese som kommenterat... Inte för att Therese inte är en sexbomb, men hello, du behöver ju inte skryta?
Och: bra sverige, Alice. Man kan inte säga "i fredag var jag". Duuh.
(therese jag har läst den där bloggen nu, duvet ;) jag fattar inte varför han lovat att hälsa till dig när du inte visste att han hade en blogg? eller läste jag fel? :( hoppas att ingen fattar. det är skoj att skriva kryptiskt liksom.)
puss

hejhejsmåttingar

Dagens stora projekt är avklarat-
gå igenom hundratals bilder för att få klart vilka som ska tryckas ut för mitt fotoalbum. Albumets tema får vara "2007" och de 140 bilderna som ska med är nu klara. Jösses vilket jobb det var. Men lite kul också att leka att man var fjorton igen, hängde i årskurs sju med alla andra småttingar, gick på konserter på kvällarna, hade tårttävlingar och photoshoots och många stanbesök. Hm, livet lät ju nästan trevligare då.


hejhejsmåttingar

Dagens stora projekt är avklarat-
gå igenom hundratals bilder för att få klart vilka som ska tryckas ut för mitt fotoalbum. Albumets tema får vara "2007" och de 140 bilderna som ska med är nu klara. Jösses vilket jobb det var. Men lite kul också att leka att man var fjorton igen, hängde i årskurs sju med alla andra småttingar, gick på konserter på kvällarna, hade tårttävlingar och photoshoots och många stanbesök. Hm, livet lät ju nästan trevligare då.


Lonely, I am so lonely, I have nobody

Jag känner mig lite dissad för ingen vill svara på mina sms.

men det är nästan okej för jag har bra musik och nytvättat hår.

mnmnmnmnmnm

sååååå!
i fredag var jag på bio med therese. vi var nästintill ensamma i salongen, asatufft.
igår köpte jag en bokhylla. nu är den uppsatt.
hejdå.
(HHAHAHAHAHAA, gud vad tråkigt :'( )

veronica

Klara goes kulturbloggare på DN. Typ.



En dag full med fika, fniss, spårvagn och underbar musik. Kachingaaaah! Thank you Veronica Maggio, en artist som jag har lyssnat galet mycket på vissa stunder och som jag var mycket glad över att få ha sett live :)))

puss


musens sista dans


Inte bara fick jag några timmar idag med den fina Alexandra, vi fick även en filmupplevelse som var ganska makalöst bra tyckte vi! Vi grät, vi tjoade och förundrades över hur man kan dansa så fint. (var uppmärksamma med namnet dock- det är inte musens sista dans, som mina syskon tyckte att jag sa först.) Tack skolan för att ni inte ger oss så mycket plugg ännu, tack för den fin filmatisering av en bok som måste läsas och tack Alexandra för en kväll fylld med prat och mat.


FÖRSTA INLÄGGET PÅ EN SPRILLANS NY MACBOOK

TJA! För trött för att skriva något. Fick min macbook av skolan idag. SJUKT MYSIG! Sen finns det inget mer att säga.
Funderar på om jag kan platta håret nu eller om jag måste göra det imorgon, sover ju liksom på håret så det finns en risk att det blir vågigt under natten. Jäkla jobbigt dilemma det där. Tror jag plattar det nu.
Jag ska träffa Therese imorgon efter att hon "BYGGER MUSKLER" (internskämt med endast mig själv förmodligen, tror inte att therese har något minne av det här, men hon hette det på msn i typ sexan innan hon skulle iväg på simträning. jag fann det ytterst underhållande.) hoppas verkligen att hon duschar innan hon ger mig en efterlängtad (<33333333333!!!!!) kram...
När Therese gick i sexan hade hon en gul tajt tjocktröja som såg ut som om den kom från bikbok men jag är inte säker, det är min drömtröja of all times.
godnatt
(nä. inte ännu, jag överdriver lite. men jag vill sova faktiskt. NU)

jag är irriterad............

Tjafanken alla urslöa skitar! :D (det lät ju förfärligt otrevlig, förlåt.) Skoldag nummero två är härmed avklarad. Första gympasset i mitt nya mer hälsosamma liv kan jag även bocka av. (Och med hälsosamt menar jag att jag kanske rör mig aningen mer någon gång i veckan (a).) Jag har dessutom skickat ett sådant där textmeddelande till min sångpedagogis och fixat sångdejt - känner att mitt liv sakta men säkert rullar igång igen.
Som tidigare nämnt var jag i Huddinge hallen idag och tränade med min käre far OCH! typ en miljard killar från min skola... Det är liksom inget man som svettig otränad tjej drömmer om. Men, om man får säga det, finfin utsikt thi. Nu ska jag hoppa in i inomhusvattenfallet aka duschen. PÖSS PÖ ER!

vad Klara tänker på när hon vandrar till skolan

Alltid när tidningar, som Metro till exempel, frågar en tjej/kille på stan att berätta om sina kläder, så finns det vissa maller som människorna som blir tillfrågade nästan alltid följer känns det som.

1. Det ska vara från flera olika märken, man kan inte bara svara "allt är från H&M"
2. Något ska vara köpt secondhand/vintage
3.
Något ska komma från gammelgammelmormorn eller hittade längst ner i en låda på vinden
4. Något ska komma från USA, Paris, London eller liknande
5. Något ska komma från något lite finare märke.

Jag tänker då ofta vad jag har för kläder på mig och vad jag skulle kunna svara ifall någon nu vill fråga mig. Jag känner att jag börjar klara mallen riktigt bra. Dagens klädsel;
1. Flera olika märken minst sagt! JC, Indiska, H&M, GAP, okänt osv.
2. Min finfina väska kommer från secondhand.
3. Min jeansjacka är bokstavligen hittad i en låda. Barnstorlek. som en vän sa "var ni tjocka när ni var barn?" dvs hur kan en storlek 150 passa mig idag? Livets stora fråga.
4. Tröjan bland annat är direkt från l'americatt. Armband är från Zambia, om det räknas.
5. Host host. Skor är från ecco- svindyra men bekväma? (aa)

Nu har jag också ett armband som formar sig till en sköldpadda. Jag kommer att bli populär i skolan imorgon!


random bild, sånt gillar jag. sthlm är bra fint ibland!
Allt för mig denna härliga onsdagskväll!

gott och blandat

Hur kommer det sig att en klass som ska vara full med naturnördar kan så bra språk? Jag fattar det bara inte. Jag sitter som i stort sett ett frågetecken under franskan medan alla andra bara babblar på. Jag gjorde tumme upp två gånger till min lärare idag då jag inte hittade några andra ord att svara med. Jag blir tränad i teckenspråk iallafall...

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


Här spenderade jag för övrigt sommarens sista vecka. Ett av jordens vackraste och härligaste ställen tror jag.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Jag hade sällskap hem med Alice, före detta Judas idag. Det kändes underbart bra. Underbart underbart underbart!!!

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Min fysiklärare är som en blandning av elefanten Horton och Nalle Puh. Jag vet inte om det är bra eller dåligt.

tja! (älskar fortfarande rubrikkravet...)

Godf'ckingmorgon! Trött som Trötter är jag, pömsig och trött. Ringde nyss Nicklas för att väcka muppen som knappt orkade sig upp vid tolv igår, - inte bra när plugget börjar klockan nio imorgon...
Sista lovdagen (gråter  krokodiltårar!). Sommarlovet har gått sjukt fort och jag är inte alls redo för ännu ett år av plugg, tidiga mornar och ångest. BAJS!
Sista dagen idag, startar nog upp med en whiskey och avslu... nej nu ljög jag. Jag startar upp med att sticka till någonstans för att hitta ett par (eller tusen par) jeans. Håll tummarna som fan! Sedan ska jag nog träffa de personer jag tillbringat mest tid med i sommar för att säga 'hejdå, vi ses om ett år.'
Duschen nästa. Peace O!

Dag 1 på hösttermin á la KG

(Alice jag vill träffa dig <3333333)


Dagen i små korta ord;
Stora kramar
Stor förvirring
Sarah som påpekar att jag skulle passa i helsnaggat hår, förutom luggen (alla andra tog det nog som ett skämt, hon sa det seriöst. jag tror jag skulle se ut som toker i helsnaggat hår!)
Politik som diskuteras
Mr.Dicarlo som ständigt förväntar sig stordåd av oss
En klara som ramlar hem vid halv sex och är heltrött

Alltså en helt vanlig dag på Kungsholmen. Jösses vad det knappt känns som om det har varit sommarlov! :O
Men det är lite mysigt iallafall, främst att träffa dessa söta nosar som befinner sig på samma skola som jag som jag knappt har träffat under sommaren.

Nu spelas musiken från "Prinsessan och grodan" på högsta volym och energin strömmar tillbaka. Här ska lagas kycklingwok och sedan sällskapas med deux soeurs et le petit ami eller hur man nu säger pojkvän som fortfarande delar hem med mig.

tjinnnnnngeling!!

egfeergeg ra

tja!

första dagen i skolan idag då. läääääääääääääääskiiigt. plus att jag inte kan hitta mina nycklar. plus att jag är trött. fett dåliga odds.

åt gorbys till frukost, fan va gott. och det är först idag som jag insåg vart dom fått det namnet ifrån. gorbys ska ju liksom vara ett smeknamn på gorbatjov = rysk president = AHAAA, det ska verka som att det är ryska piroger.
VEM HADE ANAT?

therese jag vill träffa dig <3
klara jag vill träffa dig <33
(skoja ni får båda lika många hjärtan. DET VAR ETT SKÄMT THERESE BLI INTE LEDSEN)

jobbigt när ens hår inte vill bli torrt. sitter liksom och väntar på det nu liksom.

och nu är det ju som sagt skolstart vilket innebär att det inte blir något mer hoppsan jag har inte varit inne på bloggen på fem år för jag har ju sommarlov och då vill jag faktiskt inte vara vid datorn. nu ere dags för minst fem uppdateringar var. om dagen.

pussssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

skolångest

Skolstressen satte in igårnatt och är nu i full gång.
Om 14 timmar sitter man nu i skolsalen och får träffa alla underbara människor
Om 14 timmar sitter man i skolasalen och inser att man ska ägna ytterliggare ett år instängd i mörkret och förgäves försöka bli lite visare, samtidigt som man känner att allt man egentligen skulle vilja göra är att sitta med en god vän med en kopp varm choklad och något mumsigt och mysa.


Nåväl. Jag peppar med tanken att den första veckan så är det inte så mycket plugg och att jag har redan nu ett flertal trevliga planer för kommande vecka! Något som gör detta år mycket trevligt är också det faktum att ALICE JUDAS KYANDER har lämnat lunden för att återkomma till Stockholm, något vi andra två bloggare aldrig kunde ha drömt om! Nu får vi nog byta namn på bloggen, då hon inte längre är "Judas", förrädaren. Hm, vad ska hon heta då?


korta inlägg är de bästa

Hejhej (: seriöst... sluta ringa med dolt nummer (skriver jag i hopp om att the stranger läser bloggen (a)). Ikväll kommer några polare hit, vi ska kolla film. Typ. Justdejaaaa! Jag har färgat håret mörkt. MÖRKT! Nästan svart är det... slutsats: nja, förhoppningsvis vänjer jag mig d:
Hejsvej!

GAAAH!

TJA! Jag vill bara säga att jag hatar när folk ringer med dolt nummer och efter man har svarat inte säger någonting! *argh-tjej!*
TJA!

hejhej

Klara försvinner igen
och förklarar sedan när hon kommer tillbaka om ett par dagar hennes frånvaro på denna suveräna blogg.

Tills dess,
njut av sista lediga veckan, solen och glöm inte bort - passa för guds skull ZLATAN!

(och poor you guys som börjar skolan den 17. jag lider med er.)

du vet att du är från sverige när..

venne vem som gjort den, såg den någonstans. men det stämmer väl helt ok?

  1. You go seriously sentimental when entering an IKEA store, outside the borders of Sweden.

  2. You secretly love the Eurovision Song Contest to pieces.

  3. Whenever discussing international problems you always, without exception state that “why don’t you do it like we do it in Sweden?”

  4. You have serious difficulties crossing the street when there is a red light. Even when there are no cars.

  5. You get guilty conscience from throwing things in the dustbin that could have been recycled.

  6. You take your shoes off when entering a house.

  7. You find the ads for Coca Cola during Christmas completely useless since no one would consider drinking any other soft drink than “julmust” during Christmas anyway.

  8. You have a summerhouse in the countryside.

  9. Making fun of Norway is a national institution. And vise versa.

  10. You are obsessed with health issues. Everything is bad unless it comes from Sweden, in which case its ok.

  11. You find it normal to have to go to a special store that is owned by the government, that’s only open during daytime to buy a bottle of wine, or other alcoholic beverages.

  12. You split the check by the exact penny after eating at a restaurant.

  13. You thought wall-to-wall carpets were a concept of the past or the ferries to Finland/Estonia/Germany/Denmark. Then you went abroad and realised that you were wrong.

  14. You find the idea of wall-to-wall carpets in bathrooms and toilets simply appalling.

  15. You consider Sweden the best place on earth and that Swedes are the most intelligent and beautiful people in the world.

  16. You have been accused of being from Switzerland. Repeatedly.

  17. You just love singing “snapsvisor” while drinking any kind of alcohol.

  18. You would never use public transportation without a valid ticket.

  19. You generally consider the pre-party better than the night out in a club that follows.

  20. You look forward all year for August when you get to gather your friends, put on stupid paper hats, drink vodka, sing and eat crayfish.

  21. You always go “That’s not REAL snow” whenever it snows in countries that usually don’t get snow.

  22. It’s raining and you hear yourself say your grandmother’s wise words, “There is no bad weather, just bad clothes”

  23. You constantly have to point out that not EVERYONE in Sweden is blonde, in fact you add that most people are not.

  24. IKEA is home away from home.

  25. You find it OBVIOUS that a mile is 10 kilometers.

  26. You consider it tradition to get wasted and dance around a giant penis symbol stuck in the ground every summer.

  27. You think it’s perfectly normal to pay over 50 % of your income in taxes.

  28. You go to the downtown during a Sunday and don’t expect to meet a single soul during a 30-minute walk.

  29. You think its completely normal to at least have studied one year of German, one year of French and one year of Spanish.

  30. You know almost every other country in the world as well as most capital cities, or have at least studied this for a Geography test.

  31. Every time you see a Swedish brand/actor/company/phone/car/furniture store you feel compelled to point that out to your friends (with badly hidden pride in your voice).

  32. You find teenage mums shocking and very strange; because you don’t know anyone who had a child before 25, and you thought that was young.

  33. Lösgodis (pick ‘n’ mix) becomes more desirable than cigarettes.

  34. Your parents pay you every month for not eat candy for a year (or so)

  35. You in pure disgust try to tell your fellow peers that it’s basic human behavior to shower after PE and they look at you like you come from a different planet.

  36. People say your name in fifty different ways, but no one can get it right.

  37. You just love to ‘fika’, and know that it is an activity that is meant to last for hours and is not the equivalent of going for a coffee.

  38. You instinctively spot ‘Swedes’ from a distance just based on looks and what they’re wearing.

  39. You think going to the pub for a drink is a waste of time if you’re not going to get drunk.

  40. You brag about the free healthcare and the free school system to every non-Swede that you have a political conversation with.

  41. You have absolutely no idea what is meant by” Swedish massage” that keeps being advertised as a hot item in spas all over the world.

  42. You’re not in Sweden you miss the hotdog stands where you can get a hotdog with shrimp salad when you have been out partying!

  43. You celebrate Easter and Christmas a day before most other countries.

  44. You know that real Easter eggs are not made of chocolate; they’re made of paper and filled with pick’n'mix (lösgodis)

  45. Easter means decorating some twigs in a vase with colored feathers, eating herring and painted eggs, and of course, dressing up as a witch and knocking on random neighbors’ doors in hope of getting some candy.

  46. You feel bad if you’re not outside on a sunny day.

  47. You find it completely normal, when going to a pre-party (förfest) everyone has their Systembolaget-kasse in the fridge and notoriously keep track of which liquor is their liquor!


MMMDMMDMDEMMAOIMA

så jävla sjukt. när jag är vid datorn nuförtiden så tänker jag inte ens tanken att blogga. har liksom glömt att det finns en blogg. weird.

och, haha, det var inte nagellacksamana och tuffingjempa :P fast det vet ni ju nu. menjäklar va jag måste höra av mig till amanda tror jag, träffade liksom hennes pappa i kassakön på ica och ba stod och kallpratade. sen ba jäklar glömde att höra av mig.

har så jäkla ont i halsen.

FAN VAD BRA JAG ÄR PÅ ATT BLOGGA

träning. fy vad jobbigt.

Tjabba! Tänkte bara tala om att jag idag ska masa mig till gymmet. Jag tänker (hehe) bli assexig till nästa sommar och för att bli det måste man ju göra sådant där jobbigt som att träna och äta rätt...
Aja. Fanken, jag har inget mer att berätta.
Tja!

bloggen kommer igång igen

Vi vill höra allt om dina polare imorgon Alice!!! :DDD (aa)

Jag darrar av längtan när jag inser att trion ska träffas imorgon. Vilka bamsekramar ni kommer att få! Större än bamsekramar! Typ sådana kramar bamse ger efter att han har ätit femton burkar med dunderhonung. Hurra!!!!
<33

(hatar rubriker!)

HOHOOO!

Alice, du verkar ha turen på din sida - solen skiner, glada miner :D Dessutom måste jag bara fråga vilka dessa två gamla vänner är, liksom - har du fler kompisar här än mig och Klasse? (a) (Såklart du har!!!) Får jag chansa på vår nagellacksvän Amanda och tuffingJempa? Hur som haver önskar även jag dig en härlig dag.
Klara! Vilka är det nu som känner varandra som man aldrig hade kunna tänka sig gör det? *Nyfiken tjej*
Idag for Elsa ut till Värmdö för att seeeegla med sin mor och far. Snyft! Hoppas hon får det brabrabra.
Imorgon, då smäller det som tusan! Trion träffas då för att... vi älskar varandra och vill träffas (dah!). Nu ska jag sminka mig (aaaaaaaaaaa).
K-RAM

hm

Facebook skrämmer mig ibland, för den visar hur verkligen världen är. Stockholm också. Och så blir man jämt så chockad och tycker att det är omöjligt att dessa människor ska kunna känna varandra.

Dagens tanke.

För övrigt har jag startat itunes från början och önskar Alice en mkt trevlig dag med gamla vänner!

blablava

TJENAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

alice tittar in, dååå. första gången på cirkus en månad, det går framåt!

idag beger jag mig in till staden för att träffa två vänner som jag inte träffat på... tre år? är relativt nervös men även pepp! blir förhoppningsvis roligt. om vi fortfarande har något gemensamt det vill säga. men det får vi ju hoppas.
jag  har dessutom spenderat de senaste 20-30 minuterna med att platta mitt hår och allt som hör till. hoppas därmed verkligen att det inte regnar idag. men, enligt dn så kommer det ju regna till och från hela dagen så det känns som att jag är körd.
tjarå!

världens sämsta blogg

svar: ja!


Men det är dock inte mitt fel. Jag har varit och scoutat mig en vecka och haft det så underbart som man i stort sett kan ha det. Vi har slagits, kittlats, fnittrat, pratat djupa grejer och helt onödiga grejer, gråtit en skvätt, och sedan haft lite mer kul. Utan täckning trodde vi knappt att vi skulle klara oss en hel vecka men ack så bra det gick! ;) Vi var ute och skrämdes halvt ihjäl en natt under en nattvandring, då vår patrull Björnes Pepparkakor förlorade större delen av sin stolthet. Men men, våra småscouts ser ändå upp till oss, säger vi ;))

Vilket fall som helst känns Sthlm trevligt att vara tillbaka i,
men jag hade inte haft något emot att förlänga lägret ett par dagar.

Denna vecka är det mycket bröllopsförberedelser då min kusin Moa och hennes fiancée thibaut gifter sig på fredag. Igår firade vi Moa som ännu ogift tjej med en mycket trevlig möhippa. 


sämta uppdateringen ever?
svar: ja! 

Jag skulle kunna lägga ut tusen bilder på killar utklädda till tjejer, tjejer utklädda till fjortisar med sotstreck i ansiktet, fula poser och allmänt snusk, men då jag har lovat så många att inte lägga ut bilder så vet jag inte längre vad jag kan lägga ut.  Det får bli en väldigt oskyldig bild. Man ser inte ens vilka det är.





Jag älskar scoutliv, jag älskar regn och rusk, jag älskar myggor - jag älskar allmänt snusk! Jag älskar lägerbål när de är som värst.
Bombriadi, bomriadi, bomriadi.

vi är dåliga bloggare...

Tja!
Världens mest inaktiva blogg rullar igång igen. Eller... ännu ett ynkligt inlägg tilldelas nu er fyra läsare som fortfarande kikar in här (a). I måndags kom jag hem från landet uppe vid Ö-vik. Den friska luften fick mig nästan sjuk och vädret var piss ändå fram till dagen vi skulle åka hem (såklart). Detta gjorde att vi stannade en dag extra -vilket jag inte hade något emot. Vad fördrevs dagarna med undrar ni med all säkerhet d: och då kan jag tala om för er att försök att finna loppmarknader underhöll vi oss med i två dagar xp. Umgicks med släkt gjordes det också. Vandring upp för ett fett berg i regnet och kovältning! Rosa och Blenda blev aslacka... En kväll drog "den yngre generationen" (dvs. 15-45 år hehehehehe) till en pub. Den enda puben där uppe (a). Där stötte vi på ett gäng unga norrlänningar som var glada i hågen. Vi snackade drömmar och inte alls chockerande ville de flesta bli bönder, thihi.
Hemma har det varit mys i soffor med film och chillk. hos Nicklasen.
Ikväll ska det ätas kräftor, gott men kladdigt så in i baljan!
Tjo!

RSS 2.0